Sveučilišna knjižnica

Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u studenome

Obavještavamo vas da će tijekom studenoga tvrtka Ovid Technologies omogućiti slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

Visible Body Human Anatomy Atlas baza podataka je obrazovni alat koji sadrži informacije i interaktivne vizualne prikaze o ljudskom tijelu koje je izradio tim medicinskih ilustratora, stručnjaka za biomedicinsku vizualizaciju i animatora iz Udruge medicinskih ilustratora (Association of Medical Illustrators). Značajke ove baze uključuju 3D ilustracije i kratke animacije koje pokrivaju temeljnu fiziologiju, mogućnost zumiranja, pomicanja, rotiranja i seciranja 3D modela i druge zanimljive značajke.

Northern Light Life Sciences Conference Abstracts baza podataka obuhvaća tzv. sivu literaturu pogodnu za znanstvene istraživače u farmaceutskim i biotehnološkim tvrtkama, zdravstvenim organizacijama, akademskim institucijama, istraživačkim knjižnicama i istraživačkim timovima u bolnicama. U bazi se može pronaći više od 2 milijuna sažetaka i plakata s više od 3.000 konferencija iz cijelog svijeta dostupnih mnogo prije službene objave u recenziranim časopisima počevši od 2010. do danas.

Science je časopis u izdanju Američke udruge za unapređivanje znanosti (American Association for the Advancement of Science – AAAS) u kojemu se objavljuju znanstvene vijesti, komentari i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti uključujući biomedicinu i zdravstvo.

Napominjemo da su časopisi Science pretplaćeni i dostupni u nacionalnoj licenci.

The Journal of Trauma and Acute Care Surgery časopis izdavača Lippincott Williams & Wilkins (LWW) sadrži znanstvene informacije u okviru optimizacije skrbi za teško ozlijeđene i kritično bolesne kirurške pacijente. Također, časopis objavljuje sustavne recenzije, pregledne članke, smjernice i algoritme koji uključuju najbolje dostupne dokaze.

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.