Sveučilišna knjižnica

Knjižnica Odjela za nastavničke studije u Gospiću


KATALOG KNJIŽNICE ODJELA ZA NASTAVNIČKE STUDIJE U GOSPIĆU

Katalog Sveučilišne knjižnice Sveučilišta u Zadru, Zadar

BAZE PODATAKA

 

Radno vrijeme

Knjižnica je otvorena za korisnike od 9:00  do 15:30 sati, od ponedjeljka do petka

Korisnici mogu posuditi građu u prostoru Knjižnice bez predhodne najave uz pridržavanje epidemioloških mjera ali i online na e-mail adresu dcanic@unizd.hr

Rad u čitaonici  (najviše 4 korisnika istovremeno)

Molimo korisnike da se zbog svoje i naše sigurnosti prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenje dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

 

Djelatnici Knjižnice

Dubravka Čanić, dipl. knjižničar (voditeljica Ogranka): dcanic@unizd.hr, tel: 053/665-356

Iva Skeledžija, mag.prim.educ. (pomoćni knjižničar): iskeledzi21@unizd.hr, tel:053/665-343

 

O knjižnici:

Knjižnica Odjela za nastavnički studij u Gospiću započinje sa svojom djelatnošću osnivanjem Pedagoške akademije 1963. godine kao nasljednica Učiteljske škole iz 1919. godine.

Danas knjižnica kao sastavna jedinica Sveučilišne knjižnice u Zadru posjeduje više od 11.500 svezaka knjižne građe, te oko 577 naslova časopisa kao i pristup elektroničkim izvorima informacija. Fond knjižnice primjeren je zahtjevima studijskog programa i znanstveno-istraživačkoj zajednici.

Smještena je na prvom katu zgrade na prostoru od 108 m2 podijeljenih na zatvoreni fond (spremište stare građe) i otvoreni pristup gdje se nalazi posudbeni dio i čitaonica sa referentnom zbirkom i zbirkom periodike.

Čitaonica ima 12 sjedećih mjesta i četiri mjesta za rad na računalima. Računala su namijenjena za izradu seminarskih, diplomskih radova, pripreme za predavanje i pretraživanje on line baze podataka.