Sveučilišna knjižnica

DRUŠTVENE ZNANOSTI   BIOMEDICINA I ZDRAVSTVO   BIOTEHNIČKE ZNANOSTI

HUMANISTIČKE ZNANOSTI   PRIRODNE ZNANOSTI   TEHNIČKE ZNANOSTI


Informacije o bazama podataka kojima je pristup omogućen promotivnim pristupom možete pronaći u  kategoriji obavijesti.


Upute za pretraživanje baza podataka - pristupi uputama


Vrste baza podataka:

Baze cjelovitih tekstova – sadrže cjelovite tekstove radova.

Bibliografske baze - sadrže podatke o radovima objavljenim u različitim publikacijama. Važne su za stjecanje uvida u određeno znanstveno područje. Ne sadrže cjelovite tekstove radova.

Citatne baze - sadrže podatke o citiranosti radova objavljenih u različitim publikacijama. Koriste se za stjecanje uvida u određeno znanstveno područje i za praćenje odjeka određenog rada ili autora unutar znanstvenog područja. Ne sadrže cjelovite tekstove radova.


Kako pristupiti?

Za pristup bazama podataka pratite poveznice koje su navedene u opisima. Izravan pristup svim bazama omogućen je putem žične i bežične mreže Sveučilišta.

Pristup bazama izvan Sveučilišta omogućen je prijavom: AAI računom (može se podignuti u referadi/tajništvu Vašeg odjela) ili brojem članske iskaznice Sveučilišne knjižnice (ispisan na poleđini iskaznice ispod bar-koda). 


Za sva pitanja kao i pomoć pri pretraživanju možete se obratite knjižničarima Sveučilišne knjižnice izravno, telefonski (023 200 516) ili preko elektronske pošte (knjiznica@unizd.hr). 

Kontakt osoba: informator/ica, predsoblje Središnje knjižnice (Obala kralja Petra Krešimira IV/2, prizemlje, lijevo krilo zgrade), u vremenu od 8.00 do 16.00 sati.