Sveučilišna knjižnica

Otvoreni probni pristupi: GIDEON i VisualDx

Tvrtka Wolters Kluwer otvorila je probni pristup na e-izvore Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON) i VisualDx namijenjene ustanovama, djelatnicima i studentima na području biomedicine i zdravstva.

Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON) baza podataka sadrži podatke o svim zaraznim bolestima u svakoj zemlji. Svakodnevno ažuriranje podataka o najnovijim epidemijama ovu bazu čini iznimno korisnim alatom za pomoć pri dijagnosticiranju bolesti, identifikaciji organizama i liječenju. Baza također uključuje više od 30.000 grafikona i slika.

Pristup na GIDEON bit će moguć do 2. srpnja 2021., a popis ovlaštenih ustanova s pravom pristupa i upute za udaljeni pristup možete pronaći ovdje.

VisualDx je alat za podršku u postupku diferencijalne dijagnostike koji na temelju unosa osnovnih informacija o stanju pacijenta pronalazi recenzirane članke, fotografije, lijekove ili dijagrame mogućih zdravstvenih stanja.
 
Pristup na VisualDx bit će moguć do 2. lipnja 2021., a popis ovlaštenih ustanova s pravom pristupa i upute za udaljeni pristup možete pronaći ovdje.
 
Pristup navedenim e-izvorima omogućen je direktno s ovlaštene ustanove na temelju IP raspona ili udaljeno odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) i unosom AAI korisničkih podataka.