Sveučilišna knjižnica

Elsevier: probni pristup na SciVal i online radionice

Tvrtka Elsevier omogućit će hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na svoju platformu SciVal, u trajanju od 3.5.2021. – 2.6.2021. godine.

SciVal je platforma koja znanstvenoj i akademskoj zajednici omogućuje praktično praćenje i analizu uspješnosti istraživačke i znanstvene produkcije u vlastitim i međunarodnim institucijama, drugim državama i istraživačkim zajednicama.

Na temelju podataka i metričkih pokazatelja koje prikuplja iz citatne baze Scopus, SciVal nudi pregledan vizualni prikaz trendova i utjecaja istraživanja u različitim područjima znanosti te, između ostalog, pospješuje razvijanje znanstvene suradnje te planiranje i optimiziranje budućih istraživačkih aktivnosti.

Pristup će biti omogućen direktno s ovlaštene ustanove na temelju IP raspona ili udaljeno odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) i unosom AAI korisničkih podataka. U oba slučaja platforma je dostupna za korištenje nakon registracije ili kreiranja korisničkog računa na SciVal platformi.

Tijekom trajanja probnog pristupa pozivamo vas na sudjelovanje na online radionicama vezano uz korištenje platforme SciVal koje će se održati u sljedećim terminima:

4.5.2021., 10h

Introducing SciVal to Croatian Research Community

Prijava

 

11.5.2021., 10h

How to prepare an analysis of the faculty’s research achievements

Prijava

 

18.5.2021., 10h

How to prepare a report quickly and efficiently in SciVal

Prijava

 

24.5.2021., 10h

How to analyse your institution position in rankings

Prijava